top of page

Worstel jij ook met stress of burn-outklachten?

Worstel jij als directeur of leidinggevende ook met de stress of burn-outklachten van je medewerkers?


Of misschien wel die van jezelf? 


Je bent niet de enige. Onderzoeken laten zien dat dit nog steeds blijft toenemen.


Vandaag weer een artikel van NU punt nl waarin omschreven wordt dat werkenden steeds vaker uitvallen door stress of burn-outklachten. Link in de comments below. 👇 


We lijken deze trend maar niet te kunnen stoppen met elkaar. Hoe komt dat toch?


Vanuit onze ervaring zit dit ‘m vaak in dat we de tijd niet vrijmaken om te bouwen aan een gezonde omgeving in onze organisaties. Een omgeving waar stress en burn-out veel lager zijn door de manier waarop we zaken organiseren en omgaan met elkaar op de werkvloer.


❌ Excuus nummer 1: “Ik heb het al zo druk. Ik weet niet waar ik de tijd vandaan moet halen”. 


Dit is ook een ontzettende uitdaging. Want als jij het werk niet doet, wie doet het dan wel?


En daar zit nu juist de oplossing! Want jij moet niet al dat werk blijven doen. Maar je moet werk gaan delegeren zodat jij je handen vrij krijgt voor andere zaken.


❌ Excuus nummer 2: "aan wie moet ik het dan delegeren? Ik heb niemand".


En dus is het zaak om anderen op te leiden om dat werk te gaan doen. Daar moet je tijd voor vrijmaken. Daar zit de groei voor jouw mensen en daarmee jouw organisatie. En als je ze niet in je eigen organisatie hebt (wat vaak wel zo is, maar we zien het niet), trek ze dan aan van buitenaf.


Hiermee doorbreek je de vicieuze cirkel van "te weinig prioritijd".


En natuurlijk kun je niet alles delegeren. Maar vaak kunnen we meer delegeren dan we in eerste instantie denken. 


Tip: gebruik het Eisenhower model om al je taken en verantwoordelijkheden eens in te delen naar prioriteit. Wat moet jij blijven doen? En wat kun je delegeren?


En hoe creëer je dan die gezonde werkomgeving?


Lees hier onze blog over een HTO, als het gaat om het bouwen van een high trust organization. Hiermee creëer je de omgeving waarin stress en burn-out klachten significant dalen!


Tot slot twee simpele tips, waar je vandaag mee kunt beginnen, die je helpen de vicieuze cirkel van “te weinig prioritijd” te doorbreken:


✔ Geef je leiding aan high professionals? Leidt dan zelf niet meer dan om en nabij de 10 mensen. 10 mensen kunnen we goed direct leiden. Organiseer dit ook zo voor de leiders die jij leidt. Teveel mensen om te leiden? Leidt nieuwe leiders op.


✔ Spreek de mensen die jij leidt 20 minuten per week 1-op-1. Ga met ze zitten en stel ze 3 simpele vragen. Wij zien uit ervaring (en onderzoek toont aan) dat de werkrelatie significant verbetert, medewerkers productiever worden en delegeren een stuk makkelijker wordt!


Comentarios


Cover ebook doorbreek blokkades.png

Doorbreek de blokkades die de groei van jezelf als persoon en

als organisatie in de weg staan

Start met dit e-book om de blokkades binnen jouw bedrijf te ontdekken en doorbreken - de meest effectieve manier voor de ontwikkeling van jezelf en jouw organisatie.

Bedankt voor je interesse! Er is een email met downloadlink naar je verstuurd.

bottom of page