top of page

Persolog® DISC Persoonlijkheidsanalyse

In ons werk maken wij regelmatig gebruik van de Persolog DISC Persoonlijkheidsanalyse. DISC geeft inzicht in je gedrag en een gedegen startpunt om iemand beter te leren kennen. Hieronder beschrijven we wat DISC is en hoe het van meerwaarde kan zijn voor jouw bedrijf, je team en jou persoonlijk. 

01

Wat is DISC?

DISC is een model dat helpt om menselijk gedrag snel te begrijpen en makkelijk te onthouden. Het inzicht dat DISC je biedt bevordert het communiceren over gedrag van jezelf en anderen. Het is tevens een eenvoudig en zeer effectief instrument in de ondersteuning om elkaar aan te vullen.

 

DISC staat voor de 4 Persoonlijkheidstypen die het model typeert. Namelijk Dominant, Invloed, Stabiel en Consciëntieus. Elk type geeft een verschillende waarneming en respons op een situatie weer. Hoe we situaties waarnemen en daarop reageren is voor iedereen anders. Afhankelijk van de persoon en de situatie variëren de verschillende persoonlijkheidstypen.

image.png

02

image.png

Wie is Persolog?

Persolog® is de uitgeverij en certificeerder van het Persolog DISC Persoonlijkheidsmodel. Persolog® Nederland levert als enige de nieuwste generatie gevalideerde DISC-profielen met de hoogste betrouwbaarheid.

Dr. Geier ontwikkelde het internationaal bekende en door velen geïmiteerde persolog persoonlijkheidsmodel (D, I, S en C). De beginselen van het D, I, S en C-model, die inmiddels internationaal bekend zijn kent vele imitators. Zijn oorspronkelijke werk vindt zijn oorsprong in de theorieën van William Moulton Marston (1893-1947). Niet tevreden om dit zomaar over te nemen, heeft hij een psychometrisch proces ontwikkeld.

 

Dr. Geier heeft de auteursrechten van Marston's verzamelde werken van diens weduwe overgenomen en Performax opgericht die de eerste commerciele D, I, S en C instrumenten op de markt heeft gebracht in de jaren ’60. Eind jaren ’70 werd Performax door Carlson Company overgenomen en heeft Dr. Geier het Carlson Learning Center opgericht en werd daarvan president directeur.
 

Ontevreden met de beperkingen van de bestaande D, I, S en C instrumenten en zijn onnauwkeurigheid voor de werkplek, richtte Dr. Geier in 1990 zijn bedrijf Geier Learning Systems op. Zodoende boekte hij veel vooruitgang.
 

Sindsdien heeft hij een groot aantal, op D, I, S en C gebaseerde methoden ontwikkeld waaronder het persolog Persoonlijkheidsprofiel, het functieprofiel en het Systeem voor Integratie van Medewerkers (SIM) als selectieinstrument.

03

Waarom DISC en de meerwaarde voor jou

DISC geeft inzicht in je gedrag. Het laat zien hoe je je gedraagt in verschillende situaties. Onze overtuigingen vormen ons gedrag. Deze vormen we in onze kindertijd, maar kunnen naarmate we ouder worden juist belemmerend gaan werken. Deze inzichten helpen je persoonlijk om te snappen waarom je je zo gedraagt en hoe je je gedrag kunt veranderen wanneer dit belemmerend werkt.

Ook in directie- of managementteams helpt DISC om inzicht te krijgen in elkaars gedrag. Dit inzicht brengt begrip voor elkaar en bouwt vertrouwen, welke het fundament vormen voor een succesvolle samenwerking. Maar ook wanneer er irritaties of strubbelingen optreden kan DISC inzicht geven in de onderliggende redenen hiervoor. Door hiermee aan de slag te gaan wordt je als team conflictvaardiger en dus veerkrachtiger naar de toekomst.

Zo gebruiken wij DISC in het merendeel van ons werk ter ondersteuning van het creëren van succesvolle samenwerkingen en het doorbreken van persoonlijke barrières om persoonlijke en bedrijfsvisie en doelstellingen waar te maken.

04

Hoe kan DISC voor jou werken?

In ons werk gebruiken we DISC altijd ondersteunend en nooit leidend. Dus wanneer je bijvoorbeeld aan de slag wilt met jouw ontwikkeling als leidinggevende, gebruiken we o.a. DISC om jezelf beter te leren kennen en je groeipotentieel te ontdekken.

Maar ook wanneer we met jouw directieteam aan de slag gaan om de onderlinge samenwerkingen te versterken, gebruiken we regelmatig DISC om inzicht te krijgen in elkaars gedrag. Met als doel jullie samenwerking te versterken en versoepelen in plaats van elkaar tegen te werken.

Wil je meer van DISC zien of ervaren hoe het jou kan ondersteunen om jezelf, je team of organisatie te helpen ontwikkelen? Plan vrijblijvend een gesprek met ons in en we vertellen je er graag nog meer over.

bottom of page