top of page

Deel 2: enthousiaste en verantwoordelijke medewerkers

Deel 1 van deze blogpost lees je hier.


Sinds mijn tijd in Australië, zo’n 14 jaar geleden, heb ik veel mogen leren over het leiden van mensen, teams en organisaties. Daar deel ik graag over.


En dus hier deel 2 met ideeën vanuit m’n eigen ervaring om enthousiaste en verantwoordelijke medewerkers te krijgen:


4. Deel regelmatig de visie (waarvoor gaan jullie?) en de missie (waarvoor bestaan jullie?) van jullie bedrijf. En nodig anderen uit om daaraan bij te dragen. Maak dat je visie zoveel inspiratie oplevert, dat je medewerkers enthousiast worden om eraan bij te willen dragen. Maak daarom de visie altijd groter dan jijzelf.


5. Vier alle successen, maakt niet uit hoe groot of hoe klein. What gets celebrated gets duplicated.


6. Kom jij als directeur/leidinggevende vaak zelf met de oplossing voor het probleem? Vraag dan eens aan de medewerker om zelf met de oplossing te komen. 


Waarom?


Zo komt er een oplossing waar hij/zij zelf achter staat en is hij/zij veel meer gemotiveerd om dit opvolging te geven. Je geeft ze vertrouwen en creëert draagvlak.


Als de medewerker de afspraak niet nakomt, kun je hem/haar aanspreken op de afspraak waar ze zelf mee gekomen zijn. Veel krachtiger dan dat jij ze moet gaan overtuigen.


En wat brengen enthousiaste en verantwoordelijke medewerkers jouw bedrijf?


Comments


Cover ebook doorbreek blokkades.png

Doorbreek de blokkades die de groei van jezelf als persoon en

als organisatie in de weg staan

Start met dit e-book om de blokkades binnen jouw bedrijf te ontdekken en doorbreken - de meest effectieve manier voor de ontwikkeling van jezelf en jouw organisatie.

Bedankt voor je interesse! Er is een email met downloadlink naar je verstuurd.

bottom of page